Kalen CV

Kalervo Kummola
Pääkonsuli, reservin majuri

Vaimo Tuula
Kaksi aikuista tytärtä
Kaksi lastenlasta

Työura

 • Suomen Unilever, budjettipäällikkö- Turun Palloseura, markkinointipäällikkö- Jääkiekon SM-liigan 1. toimitusjohtaja- VipVision Oy, toimitusjohtaja (ohjelmia mm. Hyvät herrat, Onnenpyörä, Tenavatähti, Hockey Night)- Eduskunta, kansanedustaja- Tampere-talo, toimitusjohtaja

Kunnallispolitiikassa mm.

 • Tampereen kaupunginvaltuustossa 1989-2004, 2017-- Tampereen kaupunginhallituksessa 1989-1997, ensimmäinen varapuheenjohtaja 2017-- Kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja 1997-1999- Kaupunginhallituksen konsernijaoston (liiketoimintajaoston) puheenjohtaja 1993-1997 sekä 2012-edelleen- Maakuntavaltuuston jäsen 1997-2001- Maakuntavaltuuston puheenjohtaja 2001-2005- Taiteen ja viestinnän oppilaitoksen hallituksen järjestyksessä 1. varapuheenjohtaja
 • Liikuntalautakunnan jäsen 1982-1988

Eduskunnassa

 • Eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja- Talousvaliokunnan jäsen- Suuren valiokunnan jäsen- Ympäristövaliokunnan jäsen

Luottamustoimia mm.

 • Jääkiekkoliiton hallitus 1975-2016, varapuheenjohtaja 1990-1997, puheenjohtaja 1997-2016- Suomen Olympiakomitean hallitus 1993-2005, valtuuskunnan puheenjohtaja 2005-2016- Kansainvälisen Jääkiekkoliiton hallitus 1998-edelleen, varapuheenjohtaja 2003-edelleen- Jääkiekon MM-kisojen pääsihteeri 1982, järjestelytoimikunnan varapj. 1991, 2022, järjestelytoimikunnan puh.joht. 1997, 2003, 2012 ja 2013- Useiden nuorten MM-kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja- Kalevan Kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja 1996- Suomen Urheiluopiston hallitus 1994 ja puheenjohtaja 2006-2014- Vierumäki Country Clubin puheenjohtaja 2006-2017
 • Sihti Oy:n hallituksen puheenjohtaja 2011-2016
 • Lastenklinikan tuen hallitus 2017-2020
 • FimLab Oy:n hallitus 2020-

Muuta

 • Viola-kodin yksi perustaja ja hallituksen jäsen edelleen- Maanpuolustuksen kannatussäätiön hallituksen jäsen vuodesta 2008- Ilmavoimien tukisäätiön hallintoneuvoston jäsen 2005-- Tuonut Karaoken Suomeen- Slovakian kunniakonsuli Tampereella vuodesta 2011-edelleen- Lastenklinikan kummi
 • Sodan ja Rauhan laitos Muistin hallintoneuvosto

Huomionosoituksia

 • Suomen Urheilun Suuri ansioristi (yksi kahdestatoista)- Slovakian Order of State- Valkoisen Ruusun ritari- Jääkiekon Suuri ansioristi ja Leijona no. 106- Suomen Olympiakomitean kultainen risti (kymmenet olympialaiset)- Tampereen kaupungin Kultainen ansiomitali- Kokoomuksen Kultainen ansiomerkki- Tampereen palkinto 2011
 • Pierre Coubertin palkinto 2017

Kalesta sanottua

Ei Kale mikään rautakansleri ole. Meidän perheelle hän on Big Softy, jonka sanaan voi aina luottaa. Äänestä Pehmo-Kale Tampereen valtuustoon.
Alexander Stubb, professori
Kale; harvinainen yhdistelmä monipuolista elämännäkemystä, -kokemusta ja Vankkumatonta Luottamusta yli kaikkien rajojen. Hänelle uskottu asia hoituu takuulla kuntoon. Päätöksenteko tarvitsee nyt kipeästi Kalen kaltaista jämäkkää visionääriä.
Seppo Rantanen, sosiaalineuvos
Kale tekee mitä lupaa. Kalen sanaan voi luottaa.
Sanna ja Janne Ojanen
Nykymaailmaa johdetaan verkostojen kautta. Kalella on ylivoimaiset kansalliset ja kansainväliset verkostot, joita tiedän hänen auliisti käyttävän yhteisten asioiden hoitamiseksi. Kale hallitsee ison kuvan ja on kiinnostunut myös arjen asioista. Varma valinta Tampereen tulevaisuuden puolesta
Harri Airaksinen, toimitusjohtaja
Olen tuntenut Kalervo Kummolan jo vuosikymmeniä. Kale on aina sanojensa mittainen mies. Tekee mitä lupaa. Jämäkkä, mutta myös empaattinen ja muut huomioonottava.
Matti Heinivaho, tuottaja
Paras ja tasa-arvoisin pomoni televisiourallani on ollut Kale Kummola.
Lenita Airisto
Tampereen kaupunginvaltuusto tarvitsee päätöksentekijäksi rautaisen talousosaajan, jolla on sydän paikallaan. Kuka siihen on parempi kuin sydämellinen rautakansleri? Siksi Kale.
Harri Jaskari, johtaja
Olen tuntenut Kalen kauan. Hän on luotettava ja sydämellinen sekä kertoo mielipiteensä rehellisesti. Minulla on ollut ilo tehdä yhteistyötä myös työnmerkeissä Kalen kanssa Tammer-Golfissa, Tampere-talon kautta sekä Jääkiekon MM-kisoissa. Kale on hyvä johtaja, organisoija, erittäin yhteistyökykyinen ja tiimihenkinen.
Eeva Tamminen, ex-toiminnanjohtaja, Tammer-Golf
Se tässä vaan harmittaa, että Kale viekoteltiin aikoinaan Tampereelle. Tasavallan kovimman luokan vaikuttajaa olisi kipeästi tarvittu Turussa. Hieno mies.
Ilkka Kanerva, kansanedustaja
Kale osaa erottaa isot ja pienet asiat ja keskittyy isoihin - tuntee kaikki ja saa aikaan.
Jyri Häkämies, toimitusjohtaja, EK
Kaleen voi aina luottaa, hän tekee aina minkä lupaa.
Hjallis Harkimo, kansanedustaja
Kalervo Kummola on näpertelyn vastakohta.
Matti Apunen, työelämäprofessori
Kale on ylivoimainen Tampereen asioiden hoitaja myös valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla. Kale ei vatuloi eikä vempuiloi. Kalea tarvitaan.
Miikka Seppälä, toimitusjohtaja, Särkänniemi Oy
Kalessa on kovuutta ja särmää, mutta myös luonteen sielukkuutta ja herkkyyttä. Luotettava, yhteiseen hyvään pyrkivä. Kale on tahtoihminen, joka pyrkiitavoittesiinsa peräänantamattomasti ongelmia ja ihmistä ymmärtäen.
Karin Nasib, eläkeläinen
Johtaminen on TEAM-työtä, jonka Kale osaa.Kale on aidosti lasten, nuorten ja vanhusten asialla.
Timo Jutila, EX-leijonakapteeni
Kale vaikuttaa ensitapaamisella jurolta, mutta kun tutustuu paremmin tulee esiin auttavainen, lämmin, jopa herkkä ihminen, kun ei ole kyse ”Rautakanslerin” vastuullisista tehtävistä. Kalen laululla voisi mennä vaikka oopperan lavalle. Osaava ja jämäkkä johtaja.
Pentti Isotalo, opettaja eläkkeellä, jääkiekkolegenda
Olen tuntenut Kalen lähes 30 vuotta. Se on ollut erinomaista aikaa. Kale on uskomaton persoona, mutta myös aina ihmisiä huomioiva. Kalen ideat ja ennakkoluulottomuus sekä kiinnostus kulttuuria kohtaan on vailla vertaa. Kale on teräsbetonia.
Ari Rasilainen, professori, Wurzburgin Musiikkikorkeakoulu, ylikapellimestari, Sudwestdeutsche Philharmonie
Kale on lämmin ja järkevä. Samaan aikaan luja johtaja ja hyväsydämminen nallekarhu. Mun luottotyyppi. Olen kiitollinen tästä oppi-isästä ja miehestä, joka sai mut uskomaan itseeni.
Saara Saarteinen, tapahtumatuottaja
Kale on myös hyvä kuuntelija.
Raipe Helminen
Kiitos Kale, kun olet antanut aikaasi myös tamperelaiseen jalkapalloon sekä määrätietoista osaamistasi. Menestys oli yhteinen.
Ari "Zico" Hjelm
Työtä tekemällä syntyy hyviä asioita, sen me molemmat tiedämme.
Jutta Larm, valmentaja, yrittäjä
Kalervo Kummola on kokenut johtaja, joka ei ole politiikassa omalla asiallaan, vaan aidosti edistämässä yhteistä hyvää. On ollut ilo huomata, miten paljon hän on vuosien ajan eri tehtävissään tuloksellisesti pitänyt lasten ja nuorten puolia. Eikä pelkästään urheiluun liittyen, vaan laajemminkin muun muassa huolehtimalla koulujen mahdollisuuksista tukea lasten ja nuorten kasvua. Tampere tarvitsee Kalervo Kummolan pormestarikseen.
Matti Helin, järjestöjohtaja, TampereMissio
Maksajana Porvarillinen ajattelu ry